Betting på fotbollsmatcher

Fotboll är världens största idrott och det är inte så konstigt att det även är den sport som det spelas mest på, världen över. För många som sysslar med att spela på onlinecasino och odds så är det just fotbollsbetting som lockar. Inte minst här i Sverige där vi haft fotbollsprogrammet Tipsextra som var en institution i många hem.

betting fotboll

Fotbollsbetting kan sägas tillföra en extra aspekt till fotbollsintresset och för många är betting en anledning att lära sig mer om sporten och de lag som utövar den. Det är nämligen den kunskap man har som avgör hur framgångsrik man blir som spelare.

Fotbollsbetting – kom igång

Alla större spelbolag erbjuder fotbollsbetting. Det är egentligen bara att registrera sig på en sida, föra över pengar, och börja spela. Många väljer en sida där de kan få support på ett språk de behärskar till fullo och som kan locka med ett generöst välkomsterbjudande.

Ofta är det en bra idé att att registrera sig hos flera spelbolag, då kan man välja det odds som är bäst, när man lägger ett spel. Bolagen sätter nämligen sina odds individuellt och det finns inte ett enskilt spelbolag som alltid har bättre odds än alla andra utan alla bolag har både bra och sämre odds, samtidigt.

Fotbollsbetting är ett brett område. Ofta kan man spela på hundratals matcher i olika divisioner i många länder. Man kan spela på resultat eller på händelser som kan inträffa i en match. Till exempel vem eller vilket lag som kommer att göra det första målet. Det är svårt att hita riktigt bra odds när det gäller stormatcherna.

Där är oddssättarna själva så väl informerade att de kan kan sätta odds som är rimliga utifrån de risker man tar som spelare och de vinstmarginaler som spelbolaget behöver. Spelar man på matcher i mindre ligor, som man själv kan mycket om, går det att hitta odds som är mer attraktiva.

Livebetting – ofta lönsamt

De som verkligen går in för att bli skickliga på fotbollsbetting fastnar ofta för det här med livebetting. Det innebär helt enkelt att man följer fotbollsmatcher live och lägger sina spel baserat på hur det går i matcherna. Man kan följa resultaten i massor av matcher på samma gång via spelbolagens resultattavlor.

Man kan också välja att basera sin spel på kunskap man inhämtar genom att följa en eller par matcher mer detaljerat. Med den senare strategin kan man, om man följer mindre matcher, ha ett bättre kunskapsunderlag än det som oddset är baserat på. Oddssättarna har nämligen inte möjlighet att följa samtliga matcher.

Fotbollsbetting handlar om vem som kan mest. Spelaren eller oddssättaren. Ett odds som ser högt ut, i förhållande till den risk man tar när man spelar på det, är ett bra odds. Det gäller oavsett om det är stor eller liten chans att det lag man spelar på vinner.

Denna regel gäller dock bara storspelare som satsar på många matcher under lång tid. Är man den typ av spelare som satsar på ett par matcher, några gånger om året, är det förmodligen bättre att satsa på lag som man bedömer har mer än 50 % chans att vinna.

Så vinner du på fotbollsbetting

Det finns professionella spelare som försörjer sig på fotbollsbetting. Det hör till ”yrkets” natur att det går bra vissa månader och sämre andra. I längden kan man gå med plus på spelande om man har tillräckligt med kunskap om de objekt man spelar på och lyckas hitta riktigt bra odds hos ett spelbolag där man har ett konto.

Fotbollsbetting har även den fördelen att det finns väldigt många olika saker man spela på och att man kan satsa live, medan en match pågår, såväl som på turneringar som ligger flera år framåt i tiden. Redan nu kan man exempelvis, till ganska bra odds, spela på vilken nation som kommer att vinna nästa VM.