Betting på sport

Det finns väldigt många odds och marknader att upptäcka hos spelbolagen idag. Av denna anledning är det inte alltid det lättaste att välja vilken sport man ska oddsa på. Det är ingen hemlighet att det är fotboll som är absolut störst vad gäller betting. Faktum är att det är världens största sport och därför finns det mycket att upptäcka för dig som vill det. 

Inom bettingens värld är kunskap makt. Desto mer koll du har på en sport och lagen som spelar desto större sannolikhet att du lyckas med dina spel. Sen finns det givetvis aldrig några garantier eftersom det kan inträffa oerhört mycket under en match och det är inte alltid det bästa laget vinner. Det är detta som är så charmigt med sportens värld och som gör att det finns så mycket för dig att upptäcka som inte redan gjort det.

betting på sport

Fotbollsbetting är överlägset störst

Det finns ingen större sport som är större än fotbollen. Detta gäller i allt möjligt och innebär att du ges möjlighet att kunna njuta av ett utbud av odds och marknader som helt enkelt är fenomenalt. Flest alternativ finns det på de största turneringarna och ligorna. I Sverige är det Allsvenskan som är den inhemska serien och du som inte oddsat på Allsvenskan kommer att hitta bäst alternativ hos de svenska spelbolagen. Allsvenskan har inte ett alltför stort intresse ur ett internationellt perspektiv och därför är det hos de svenska bettingsidorna som du hittar flest möjligheter. 

Men förutom Allsvenskan finns det massor av ligor att upptäcka för dig som känner för det. Premier League har haft ett stort intresse för svenskar sedan 1934 vilket var året då Tipsextra lanserades. I övrigt är det också utmärkta möjligheter att hitta bra odds på Serie A, Bundesliga, La Liga och Ligue 1. Vidare är landslagsturneringarna som VM och EM det som lockar flest punters och det är under dessa mästerskap som det finns flest alternativ för dig att upptäcka. 

Inom fotbollen finns det många marknader att ta del av vilket du kan göra. Matchvinnare i form av 1X2 är det vanligaste alternativet och en variant på denna är att ta bort det oavgjorda resultatet och spela 1 eller 2. Då får du pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort. Annars är antalet mål, resultat, hörnor och mycket annat spännande alternativ inom fotbollsbetting. Du har därmed extremt goda förutsättningar att kunna lyckas med detta.

Ishockey betting är enormt i Sverige

I Sverige är ishockey en av de absolut största sporterna som finns att upptäcka för dig som spelare. Sverige har en lång och stolt historia av både världsstjärnor och mästerskapsguld. Sverige har vunnit såväl OS som VM och när Tre Kronor spelar är det väldigt stort intresse. Framförallt under OS när NHL-spelarna är med och deltar. Då brukar det vara extra mycket odds och marknader tillgängligt för dig som spelare.

Det är dock inte bara landslagen som lockar punters inom ishockey. Vår inhemska liga SHL håller en hög internationell standard och det finns mycket att upptäcka vad gäller odds. SHL är efter NHL och KHL rankad som den bästa hockeyligan i världen vilket är något att vara stolta över. Framförallt med tanke på storleken på vårt land. Men det är ändå NHL som är den bästa ligan i världen och överlägset i tillägg. Sverige är den nation efter Kanada och USA som har flest spelare i NHL.

Vad gäller marknader på ishockey finns det många alternativ. Eftersom förlängning och straffar väntar vid oavgjort efter tre perioder är det många som spelar Money Line. Målgörare och assists är också populära marknader. Framförallt assist eftersom det är 2 spelare på varje mål som får poäng för assist. Men det finns många fler marknader än så att upptäcka för den som vill det. Du hittar ett väldigt gott utbud av odds och marknader.

Esportens värld tar över allt mer

Den kategori sport som kanske av alla har haft främst och snabbast utveckling de senaste åren är utan tvekan e-sport. Det finns massor att upptäcka inom e-sportens värld för den som är sugen på detta. Till exempel kan du njuta av en upplevelse som innehåller CS:GO som är den största sporten i Sverige när det kommer till E-sport. Sverige har flera skickliga spelare i eliten och klassiska lag som Ninjas in Pyjamas och FNatic. 

Förutom CS:GO finns det många andra E-sporter. Exempel är Rocket League, FIFA, Starcraft II, Dota 2, Valorant, League of Legends, Hearthstone och många fler. Därmed har du alltid utmärkta möjligheter att hitta något som passar dig och dina behov när du spelar. Ofta har spelbolagen inte stenkoll på e-sport i samma utsträckning som fotboll och andra sporter vilket gör att du med hög kunskap har bra förutsättningar att kunna slå oddsen. 

Betting på tennis

Tennis är också en sport som är väldigt bra för betting. Detta bevisas med all tydlighet när det fortsätter att vara ett enormt intresse kring betting på tennis trots det att det inte längre finns några svenska stjärnor längre. Men vad gäller odds och alternativ är intresset lika stort som någon gång förr och detta är minst sagt glädjande. 

Som störst är intresset när det är en Grand Slam-turnering. Under året är det fyra stycken Grand Slam-turneringar. Den första spelas i januari och är i Melbourne, Australien i form av Australian Open. Därefter väntar Franska Öppna i Paris följt av Wimbledon i London. Grand Slam-året avslutas med US Open i Flushing, New York. Det är under dessa turneringar som det hittas massor av odds och marknader för dig som är sugen på riktigt bra förutsättningar kring betting. 

Andra sporter att oddsa på 

Det finns många andra sporter att oddsa på för den som är sugen. Totalt brukar det finnas ett 30-tal olika sporter vilket gör att du har ett riktigt bra utbud att välja mellan. Vi brukar ta emot en oddsbonus när vi ska betta på sport för att få ut mer av vår upplevelse. Några andra sporter som finns tillgängliga är:

  • Basket
  • Golf
  • Volleyboll
  • Vintersport
  • Bordtennis
  • Curling
  • Trav & hästar
  • Innebandy
  • Bandy på is